teisipäev, detsember 15, 2009

 

Meie tuttavad said pommitabamuse

Täna tabab meid Andresega valusalt uudis, et Kabuli kalleimas linnajaos Waziris tegi enesetaputerrorist rünnaku hotelli Heetal väravas. Peamise löögi sai hoopis otse üle tänava asuv internetifirma IO Global Services maja, kus oleme mõlemad ühe hindust bossi - Neeli - külalistena pikki vestlusi pidanud ja kodust india kööki nautinud.
Andrese ja Neeli suhtlemine algas tööalaselt, kuid jätkus ka siis, kui ärisuhted juba läbi olid saanud. Külalislahkust pakkunud Neel oli minu esimene kokkupuude kõrgelt haritud, laia silmaringi ja huvitava mõtteviisiga hinduga. Lisaks oli tal rääkida palju põnevaid lugusid äritegemisest Afganistani moodi - näiteks selgus, et ministeeriumi ametnikud võtavad altkäemaksuks kuni 20% lepingu summast...
Maja oli täis noori hindudest arvutipoisse - Afganistanis ongi ca 60% internetiärist hindude käes. See villa oli selgelt eristuv mistahes villadest ümbuskonnas, sest terve katus oli tihedalt täis satelliiditaldrikuid. Kolm Neeli töötajat on surnud (õnneks oli suurem osa lahkunud juba kontorisse tööle) ja paljud haavatud. Hetkeseisuga on teada, et plahvatuses on kokku surma saanud kaheksa inimest ja ligi nelikümmend haavata.
Vaatan internetis tuttava villa fotosid , tundes kurbust ja viha. Mõttetu vägivald, mõttetud surmad.
http://www.guardian.co.uk/world/2009/dec/15/afghan-capital-suicide-bomb

Comments: Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?