reede, mai 05, 2006

 

Kiired päevad


Just lahkusid lennukile Marian ja Siri, et sõita tagasi USAsse. Veetsin nendega mitu toredat päeva. Käisime ka Sultana Muuseumis, väikeses galeriis. Siia on vist kokku on kogutud kõik, mis Afganistanis vähegi maalitud kunstiteost meenutab. Põnevaks teeb asja see, et Talibani aegadel värviti paljud maalid õrnalt üle ja pärast puhastati. Nende aegade mälestuseks on trepinurgas ka vitriin, mis on täis lõhutud teoseid.
Kui klassikalises stiilid maalid millegagi ei üllata, siis mõned maastikke kujutavad akvarellid on päris head. Ka maja ise on väga armas: see on 19. sajandist pärit üliku hoone teel kuningapalee suunas ja annab päris hästi aimu, missugune võis olla Kabuli arhitektuur oma hiigleaegadel.
Vean Mariani ja Siri ka Chicken Streetile, kus mööda kauplusi longime. Isegi kui midagi ei osta, on huvitav lähemalt uurida kohalike naiste luksuslikku pidurõivastust, vaskseid antiikesemeid või erinevas stiilis kootud vaipu.
Ühel ühtul satume Kabuli ehk tuntuimasse söögipaika Atmosphere. See on hiiglasliku aiaga restoran suurte puude varjus: kõlab vaikne dzässmuusika, laudadel põlevad küünlalambid, laudade vahel ajavad üksteist taga kass ja küülik. Ühes aianurgas sädeleb täismõõduline ujumisbassein. Nagu brasiillasest sõber Ana Karina on mulle rääkinud, tuleb ujuma minnes kanda sobivat rõivast, st ujumistrikood. Bikiinid ei ole lubatud.
Samal ajal tegeleme majade vaatamisega. Hetkel on sõelal kaks maja: ühest rääkisin eelmises sissekandes. Selle üürimise teeb keeruliseks isemajandamine ning suhteliselt kõrge hind. Teame täna ka seda, et majast viiakse välja kogu sisustus - nii peaksime tegema kohe alguses kaunis suure investeeringu.
Teine asub maalahmakal, kus on kokku viis maja. Majapidamist organiseerib sakslane Fritz, kes saadab meile ehtsaksaliku täpsusega peetud kuluarvestuse. Majakeses on suur tuba, köök, hoiruum ja vannituba. Asja teeb meelitavaks see, et Fritz kannab hoolt valvurite, majapidajate, generaatori, interneti jm igapäevaeluks vajaliku eest. Majakesed on koondunud ümber suure, roosidega ääristatud, muruplatsi ja iga maja ees on väike terrass.
Fritz saadab meile lepingu, kus on paika pandud lastesõbralikkus (siin elab mitu lastega peret), kõva muusika-lärmakate pidude vastalisus jm punktid. Üldiselt on leping enam kui mõistlik ning hind odavaim, mida seni oleme kohanud.

Comments: Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?