laupäev, detsember 23, 2006

 

Tagasi Kabuli realsusesse

Läheme reedel jalutama. On päikseline, aga külm: oleme pakkinud ennast talvejopedesse ning hoidume päikesepoolsele tänavaküljele. Meie ees kõmbivad moshee poole kaks noort meest: linane shalwar khamez hõljub elegantselt tuule käes ja paljad varbad vilguvad plastmassist plätade sees. Afgaanide vastupanuvõime on hämmastav.
Lennud möödusid kaunis lobedalt. Välja arvatud varahommikune ärev hetk Dubai lennujaamas, mil Afganistani lennud tühistati: Kabulis oli öösel lumi maha tulnud. Õnneks läks KamAir'i lennuk tund hiljem siiski teele.
Kohver kadus taas ära ja ei ole kahjuks siianimaani elumärki andnud. Mul on päris vesi ahjus: see oli täis tuubitud hoolega valitud villaseid riideid, sooja pesu ja lambanahkseid susse. Ainus lootus on, et seni pole kohvri lõplikust kadumaminekust kuulnud.
Suur tuba on kuiv; uus katus näib pidavat. Samuti tõmbab nüüd - pärast korstna kõrgemaks ehitamist - kenasti ka ahi. Ometi kord on ka suures toas soe. Ehitustööde lõppedes lasi peremees suure toa ära koristada. Kurvastaval kombel on kosmeetikasahtlist "ära koristatud" ka mu apteegikreemid.
Asjade kadumine ongi põhjus, miks teen ise kõik majapidamistööd: ma ei taha võõraid majja. Eelmises elukohas, kus koristamine käis üürihinna sisse, kadus pidevalt väikesi - kuid vajalikke - asju. Andres arvab suuremeelselt, et kadumine tuleb andeks anda. Mulle paraku ei mahu hinge, et vähestest hoolega valitud esemetest (meie pagas on alati jäänud lubatud raskuspiiridesse) kaovad needki vähesed...

Comments:
Afgaanid on vargad?
 
Olen kuulnud nüüd, et pisivargused on ka teistel välismaalastel tavalised. Nt. kui teenija läheb gaasiballoni täitma, laseb vähem gaasi sisse panna, jätab osa raha endale.
Teenijate silmis on välismaalased padurikkad, nii et mõne asjakese äravõtmist ei näi neile probleem.
Tavalisem on siiski pommimine. Meie peremehegi teenija üritas algul minult baksishi lunida. Ehkki ta ei korista meie majapidamist.
 
Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?