esmaspäev, veebruar 19, 2007

 

Riigikogu valimised Kabuli moodi

Eesti riigi esindaja Toomas Kahur pakub võimalust riigikogu valimistel osaleda. Ta kutsub meid kaasa ISAAFi baasi, kus teenivad ka eesti ohvitserid. Minu üllatuseks kohal suisa suur kamp eesti mehi; osad küll on saadetud siia pooleks aastaks hoopis NATO baasist Poolas. Nii et pered on neil meestel Poolas, ise aga Afganistanis. Vilksamisi õnnestub ka üht mundris eesti daami näha.
Lobisime siis meestega mõnusalt ja laseme maitsta kes õlul, kes veinil. Kui meie, tsivilistid, oleme Kabulis alkoholist juba sügisest saati täiesti priid, siis ISAAFi baasi Kabuli klubis alkoholipuudust küll märgata ei ole.
Valimiste osas selgub paraku, et Toomas on unustanud midagi olulist hotelli maha. Mina ei ole elu sees valinud, ei nõukogude ega Eesti vabariigi ajal, ega kavatse ka Kabulis valima hakata. Andres pole seni samuti erilist valimisaktiivsust ilmutanud, aga olukorra erilisust arvestades otsustab ta seekord valmistel osaleda. Nii läheme peale kohtumist eesti ohvitseridega hilisel õhtutunnil veel Safi Landmarki hotelli ja muudame Toomase tikukarbi-taolise toa valmisjaoskonnaks. Toomas instrueerib Andrest ja siis taandume Toomasega protseduuri ajaks diskeetselt tühja heledalt valgustatud steriilsesse koridori, kus vaid öised koristajad ringi uimerdavad.

Comments:
Noo nii priisata see alko ISAF-baasis ka ei ole...
lubatud on 2 olut voi 2 klaasi veini ohtu jooksul per karss.

No saab klaasi-teise rohkem ka (kui on pohjust) aga yldiselt reegleid jargitakse. Vot!
 
Näed kui tore - ja mina osalesin valimistel moskvas. kõik eestlased ilma peal laiali :)
no ei taha venemaale tulla?
 
Borjale: ostsime viimati pudeli veini kuu aega tagasi Delhi lennujaamast. Eelmise pudeli ostsin enne jõulu Dubai lennujaamast. Nii et kaks klaasi õhtu peale tundub vinge kogus.
Jaanusele: huvitav oleks küll üle paljude aastate Moskvat näha. Mul on Kabul-Moskva lennuliin veel järele proovimata.
 
miks sa valimas ei käi?
 
Lühidalt ja otse: mulle ei meeldi ei poliitika ega sellega kaasas käiv võimuvõitlus.
 
Valida siiski võiks, selle mittetegemine on sisuliselt demokraatia õõnestamine - või oma riigist mittehoolimine. Räpase poliitika alternatiiv oleks "puhas" valimisteta diktatuur. Ka halvimatest parima valimine on valik, ja ilma valimata pole väga alust ka poliitikat räpasust süüdistada. Aga see on põhimõtteline küsimus, kus teatavalt on erinevaid arvamusi.
 
Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?