neljapäev, september 27, 2007

 

Otsin Afganistani raamatu ja näituse ühispealkirja

Planeerin järgmiseks aastaks Afganistani raamatu (fotod ja lood) avaldamist ja fotonäitusi erinevates linnades. Et näitusetaotlusi tuleks kohe kirjutama hakata, on põletavaks muutunud hea pealkirja leidmine. Kui kellegi lugejatest on ideid, ootan huviga. Mulle endale näib, et võiks sobida lühike (heas mõttes provotseeriv) pealkiri nagu "Armastatud Afganistan", "Avastamata Afganistan", "Imeline Afganistan" vms.
Teretulnud on ka kommentaarid-kirjad teemal, missugused on lugejate ootused raamatule. Epopöad kirjutada ei kavatse, pigem tihe tekst fotodega toetatult.
PS. Poliitika jääb välja: ühelt poolt ei kuulu poliitika mu huvide hulka, teisalt on selliseid Afganistani-teemalisi raamatuid lademetes.

Comments:
Armastusväärne Afganistan näiteks. Teksti võiks ehk ehitada üles sellises päeviku võtmes, umbes nagu see ajaveeb, kus autor jõuab Afganistani ja hakkab koguma aina uusi muljeid, mille käigus maa ja selle elanikud tema ees järjest rohkem nö. avanevad.
 
Blogi nime analoog - Afganistani päevik. Sest eks need pildid mingil räägivad ju Afganistani elust ja käekäigust, justkui fotograafiline päevik.
 
Armastus myyb alati. Kasuta jah Armas Afganistan :-)
 
Ahvatlev Afganistan
 
Minu subjektiivne arvamus - mida rohkem tavaliste inimeste igapäevaelust juttu ja pilti, seda toredam... Edu!
 
Peaks olema mingi selline omadussõna, mis teravalt vastandub Afganistaani senisele kuvandile ja seeläbi äratab tähelepanu. Nt "Lahe Afganistaan", "Lõbus Afganistaan", "Afganistaani rõõmud" vms.
 
"Afganistaani ilu ja võlu"
 
heh, peaksid hoiduma sellistest tavalistest sõnapaaridest, a la armas Afganistan. See oleks liiga lääge ja ei sobiks sinuga (teades sind veidi).
Afganisatni päevik, seega siis blogi analoog oleks vahva.või miskit sellesarnast.
võiksid ka miskit sönamängu proovida teha. mingi sõna sealses keeles ja kuidagi eesti kultuurikonteksti paigutatuna...väi vastupidi...etb see kultuuriline konnotatsioon esile tuleks.
 
võiks olla kirjas yleyldiselt afganistanist ja sealsest elust ja kommetest. ja hea idee oleks kyll raamatusse kirjutada dari keelset sõnavara :P
jõudu kirjutamisel ja koostamisel :P
 
Soovitaks veel ehk "Mineviku rajad: elu ilu Afganistanis". Võttes arvesse sümbolistlikke pilte ja ilusaid südamlikke lugusid.

Või siis, "Afganistani hing" lihtsalt.
 
avatud afganistaan...
 
Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?