teisipäev, jaanuar 15, 2008

 

Rünnak Kabuli lukshotellile

Eile õhtul loen rünnakust Serenale, Kabuli ainsale lukshotellile, mis oma meeletute seinte ja turvameeste karjaga on alati meenutanud kindlust. Serena ei ole koht, kus meie tuttavad elaks. Et hinnad algavad 275 dollarist ööpäevas, on see paslik ülirikastele organisatsioonidele ja riigipeadele. Küll aga käiakse seal nautlemas. Oleme mõnedki buffelauad endile preemiaks lubanud ja ülipeenelt disainitud siseaeda imetlenud. Jean rääkis, kuidas ta viimase ramadani ajal terveks reedeseks päevaks Serenasse end hellitama (massaaz, spordisaal jne.) läks. Ta püüdis kontoris afgaanidest kaastööliste silme all vältida päeval söömist-joomist. Päikseloojangul auto peale istudes aga tundis, et hakkas oma hõrgutisi täis kõhuga januse autojuhi ees piinlik.
Mõni aeg tagasi teatas Taliban, et võtab Kabuli sihikule. Arvasin toona, et asutakse ründama just hotelle ja restorane, sest pärast mitmeid rünnakuid hakkaksid välisorganisatsioonid töötajaid tagasi kutsuma. See liin on ju tegelikult kaunis kergelt haavatav.
Meie kodu lähedal oli teine kallis hotell - Safi Landmark -, mille alumistel korrustel on pasasaazi tüüpi ostukeskus. Ehkki kohvikus pakuti imehead puuviljakokteili, ei meeldinud mulle seal käia. Iga kord kujutasin ette, kuidas see pagana 7-korruseline kaardimajake kokku kukub, kui mingi seltskond lõhkeainetega alumisse korrusesse sisse sõidab. Need paar kalashnikoviga tegelast väljas tänaval mind küll ei pannud end turvaliselt tundma.

Comments:
Tere Õnne,
olen Sinu päevikut sirvinudja saanudsealt väga häid näpunäiteid eluks selles linnas ja riigis. See riikon mulle viimased paarkümmend aastat väga südamelähedane olnud. Nüüd on tekkinud selline situatsioon, et jõuan laupäeval (16.02) Kabuli koos sõbraga ja jään sinna järgmise neljapäevani. Oleme kogumas ehitusteemalist infot. Meil on mõned kohtumised kokku lepitud, kuid Sinu kogemus oleks meile suureks abiks. Kas saame kuidagi Sinuga kohtumist organiseerida, me oleksime väga tänulikud.
Meil on reserveritud toad Serenas, kuna Landmarki (mis on üle poole odavam) ei saanud hästi neti teel reserveerida. Püüame kohapeal otse Landmarki saada, kui ei õnnestu,siis oleme Serenas. Kui Sa saaksid ja oleks huvitatud meiega kohtuma, siis ootame Sind Safi Landmarki fuajees laupäeval 15.02, kell 17.00 - 18.00. Kasutan nime Toomas Tamm. Ette tänades.
 
Eelmise kirja täpsustus. Ajasin kuupäevad sassi. Ootame Sind Landmarki hotelli fuajees laupäeval 16.02, kell 17.00-18.00 ,
Ette tänades Toomas Tamm
 
Toomas, oleks tore kokku saada.
Aga kahjuks me ei ole enam Afganistanis. Andres tuleb küll mõneks ajaks Kabulisse tagasi, aga alles veebruari lõpul.
PS. Minuga saab ühendust meilitsi
onne.parl@gmail.com
 
Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?