reede, september 11, 2009

 

Võõrväed laamendasid rootslaste haiglas Afganistanis

Rootsi Afganistani komitee töötajad kurtsid, et eelmisel nädalal sõitsid koalitsioonivägede veokid õhtul kell kümme Kabuli külje all Wardaki provintsis ilma ette hoiatamata nende haigla territooriumile, sidusid kinni töötajad, otsisid läbi patsiendid, murdid maha mõned uksed ja jagasid lahkumisel jagade käske, keda võib ravida ja keda mitte. Alles juulis oli sama kliiniku lähedal konvoi kokkupõrge mässulistega, nii et sõjaväelased nõudsid argressiivsel moel varjupaika ja ravi samast kliinikust.
Organisatsiooni direktor Andres Fange ei pea sellist käitumist aksepteeritavaks ei rahvusvaheliste humanitaarreeglite järgi; samuti ei sobi sarnane käitumine ISAFi ja MTÜde tsiviil-militaarkokkuleppe raamesse. Lähemalt võib lugeda pressiteatest Svenska Afghanistankommittee (ehk SAKi) koduleheküljel http://www.swedishcommittee.org/archive/articles/press/2009/wpoIMF/
Viimasel ajal olen kaunis tihedalt lävinud komitee inimestega, sest neil on plaanis kaunistada septembri lõpus Göteborgi raamatumessil oma boksis seinu minu Afganistani fotodega. Mulle teeb see väljavaade rõõmu - olla läbi oma fotode esindatud Põhjamaade suurimal raamatumessil ühe tuntuima Rootsi abiorganisatiooni osana. Eelmisel aastal näiteks osales SAK raamatumessi pealaval aruetelus Rootsi arengukoostöö ministriga laste haridusest Afganistanis.

Comments:
Äkki olid rootsi sõdurid, nad ka koalitsiooni koosseisus.
 
Taname huvitava blogi
 
Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?