reede, november 06, 2009

 

Mõned veaparandused Krister Kivi reisipäevikule Afganistanist

Sattusin lugesin Krister Kivi reisikirja ja siinkohal mõned olulisemad parandused (pisivigade korrektuuri ei hakka ette võtma):
1) "Kui mitte elada Teheranis või Peshawaris, pole Afganistani saada lihtne." - valeinfo, väga lihtne. Põhiline liiklus käib Dubai (meie abikaasaga kasutame marsruuti Riia-Dubai-Kabul) kaudu, vähemalt 4 lendu päevas. Sõidavad Safi, Ariana, Kamair. Hea lennuühendus ka Delhi'ga, saab ka Frankfurti, Istambuli või Kuweiti kaudu.
2) "Riigi tuntuimat lennuliini Arianat turvakaalutlustel näiteks Euroopa õhuruumi ei lubata" - Kabul-Frankfurt liin on Ariana lennuplaanis olemas. Sama juttu aeti ka siis kui ise Ariana'ga Frankfurti sõitsin...
3) "Olympial on hirm. Hirm on nii suur, et Kabulis veedetud kuude jooksul pole naine veel kordagi käinud turul ja oma kontorist 300 meetri kaugusele koju sõidab ta alati vaid lukustatud ustega autos." - siinkohal teeb Krister Kivi liiga mu heale sõbrale Olympiale, kes on minuga koos (ja ilma turvameesteta) jalutanud nii Kabulis kui Mazar-e Sharifis.
4) "Sest kidnapping on enesetaputerroristi pommi kõrval kõige tõenäolisem kuritegu, mille ohvriks välismaalane või rikas afgaan Kabulis võib langeda." - mitte tõenäolisem vaid kõige kardetum. Välismaalaste osas väga harvad juhud. Viimane oli augustis 2007, kui rööviti sakslanna; ta saadi järgmisel päeval kätte. Vt. Kabuli päeviku sissekanne http://qnne.blogspot.com/2007_08_01_archive.html
PS. Pilt on tehtud Olympiast, kui koos Mazar-e Sharifis ringi jalutasime.

Comments:
Vaene sina, Ekspressi kommentaatorid on ikka naljamehed :). Loodan, et sa ei võta hinge. Vastik, kui arutatakse kirjutajate, mitte sisu üle.
 
miks mitte:)
 
Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?