laupäev, veebruar 13, 2010

 

Afganistanis hukkus Salangi lumelaviinis 171 inimest

Esmaspäeval tabasid Salangi tunneli ümbrust laviinid. Sõjavägi, politsei ja vabatahtlike abil on õnneks tänaseks umbes 3000 inimest välja kaevatud ja helikopterite abil evakueeritud. Ometi on tänase päeva seisuga leitud 171 surnukeha. Inimesed jäid lõksu kas 3400 meetri kõrgusel asuvasse 2,6 kilomeetri pikkusesse tunnelisse või siis pühkis laviin nad nõlvast alla. Ma kahtlustan, et surmasaanute nimekiri ei ole lõplik.
Kohutav õnnetus, aga arvestades mägede iseloomu, kust Salangi tunnel läbi läheb, mitte eriti üllatav. Üldiselt on ju läänes tavaline, et on ehitatud järskudele mäeseintele maantee kaitseks lumetõkked, laviine jälgitakse ja õhatakse jne. Ehkki Salangi kuru on peamine ühenduslüli põhja ja lõuna vahel, on ettevaatusabinõud samahästi kui olematud (mõned varingutevastased seinad välja arvata.
Minu jaoks on alati olnud huvitav jälgida eesti meedia reageeringuid Afganistani teemadele - et mis on toimetajatele huvipakkuv ja mis mitte. Ehkki Postimees avaldab pea paar artiklit Afganistanist päevas, ei vääri see laiaulatuslik tragöödia mainimist; EPL avaldas väikese uudisnupu, kui õnnetus oli värske ja hukkunute arv oli teadmata.
PS. Lisan mõned suvised pildid Salangi tunnelist, väljast ja seest.

Comments:
Ega te ei tea mis suurüritus seal toimus, et nii palju rahvast koos oli? Üksildase mägitee kohta on 3000 inimest ju metsik tunglemine.
 
Selgituseks: tegu on peamagistraaliga, mis ühendab maa erinevaid osi. Sellel maanteel on päevasel ajal enemasti tihe liiklus. Eriti talvel, kui tempo on aeglane, on auto autos kinni.
 
Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?