kolmapäev, mai 19, 2010

 

Albaania, 7 aastat hiljem


Paar tundi tagasi tabab mind keset Tirana kesklinna deja vu, mida ootasin eilsest saati. Ühe kõrvaltänava keldriputkas suutsin hakkama saada "albaania pidzhinis" (tsitaat minu abikaasalt) lausekesega: Mirditta, nio byrek med spinaq, falemenderit (umbes: päevast, üks spinatipirukas, tänan). Imelise õhulise krõbeda piruka maitse suus - nüüd tõesti usun, et olen tagasi.
Raske on Tiranat ära tunda: puha uued majad, klaas, betoon, poodide küllus. Ja kõikjal inimesed, ikka kordades rohkem kui aastaid tagasi. Kõik kohvikud on puupüsti täis. Aga üks tähelepanek - kahetunnise ringijalutamise jooksul märkasin, et kõik joovad ainult kohvi, vett või õlut. Mitte keegi ei söö ampsugi, kui jäätis välja arvata.
Püüan järgnevatel päevadel kirjutada oma Albaania muljetest. Oma eelmisest reisist aastal 2003 kirjutasin kaunis põhjaliku artikli: http://www.epl.ee/artikkel/239135
Mõned õnnestunud fotod on ka mu vanade reisipiltide leheküljel: http://www.tarkvarastuudio.ee/qnne/travel_images.htm
PS. Siinviibimine ei tule päris kahe-nädalane nagu lootsin. Sokutasin end kaasa abikaasaga, kes taas osaleb siin ühe projekti töös. Pidime kohale jõudma esmaspäeva õhtul, aga jõudsime teisipäeva öösel kaunikesti vintsutatutena. Nimelt piiras Riiat esmaspäeval udu, mis lõi segi reisigraafiku. Nii saime soovimatult seista lennujaamas viis tundi sabas ja peatuda Riias ühe öö (aga väga heas hotellis, peab Air Baltic'u kiituseks ütlema). Otselendude asemel saadeti meid eile hoopis lennujaamadega tutvuma marsruudil Riia-Kopenhagen-Rooma-Tirana.


Comments:
juba ammu olen tahtnud öelda, et hullult hea blogi on seesinane siin!
- huvitav ja afganistaani igapäevasemat ja inimlikumat poolt kirjeldav

aitäh nende kirjutiste eest!
ja fotonäituste ning katsete eest ajakirjanduse ühekülgseid käsitlusi ümberlükata eest kah.
 
Aitäh! Nii siinkirjutajale kui ka teistele toetajatele kirjade, sõnumite ja kommentaaride eest. Toetussõnad on peamine põhjus, mis motiveerib ikka ja jälle oma mätta otsast muljeid jagama.
 
Huvitav oleks teada, mis elu see plika siin

http://www.tarkvarastuudio.ee/qnne/albania2003/tirana%204.html

praegu elab...
On ilmsesti uhke noor daam :-)
 
Just jõudsin Albaaniast tagasi. Plaanin lähipäevil kirjutada mõned lood veel: üks reisimisest Ohridi järve suunal ja teine üldisem lugu, ms ka taaskohtumistest.
 
Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?