reede, september 17, 2010

 

Afganistani ajendil Maui saarele

Paari päeva pärast oleme teel maakera kuklapoolele; päevik läheb kuuks ajaks puhkusele. Nii kummaline kui see ka ei ole, on sõidu ajendiks Afganistan. Nimelt on Mauil elav eesti härramees Ants Eert kirjutanud oma seiklustest II maailmasõja ajal raamatu Afgaanide vang. Mulle see raamat meeldis ja saatsin Antsule kirja. Kujunes kirjavahetus, mis päädis Antsu ja tema kaasa Malle kutsega tulla paariks nädalaks Mauile külla. Ants on põneva elukäiguga mees (vt. Eerik Purje artikkel http://www.eesti.ca/?op=article&articleid=15666&PHPSESSID=799a4914ae5e0ce62a3a264e6edbe365), tegus ka kõrges eas: nimelt tõlgib ta eesti autoreid inglise keelde. Külaskäigust Antsu juurde pajatab ka Enn Vetemaa reisikiri Maui on parim!
Et Mauile sõit iseendast on juba pikk, otsustasime teel põigata sisse ka New Yorki. Nädalaks jääme ka Oregoni, kus ühes erilises looduskeskuses elab ja töötab meie sõber Mark. Lisaks ootab Oregonis meid külla tegus ämmaemand Marion, keda kohtasime Bamianis, Afganistanis. Marion on selline imeline inimene, kes veedab oma puhkused vabatahtliku ämmaemandana maailma kriisikolletes. Nii ei pääse Afganistani eest isegi mitte USAs, kus tuleb pidada sõprade organiseerimisel ka mõned loengud.
PS. Pildil on Marion, ronimas vapralt Punase Linna varemetele.
PS2. Fotonäitus Armastatud Afganistan on eksponeeritud Lõunakeskuse internetikohvikus. Detsembri keskpaigast liigub näitus Haapsallu.

Comments: Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?