reede, september 03, 2010

 

Kumb kalastamisviis on parem: kas granaadi või pommiga?

Üks afgaanitar saatis mulle lingi videole, kus võõrvägede sõduritele teeb palju nalja kalastamine stiilis “viska järve pomm”: http://www.youtube.com/watch?v=nzGztNTrwHA&feature=related
Samas ei pea ma pommi-stiili sugugi mitte võõrvägede leiutiseks: teisel videol aastast 2004 näitavad afgaanid võõrvägede sõduritele ette, kuidas forelli püüda granaadiheitjaga:
http://www.youtube.com/watch?v=kg4bcaIXKHU&feature=related
Afgaanide kalapüüdmismeetod lõhkeainetega on tuntud-teada komme. Afganistani ainukese rahvuspargi, Band-e Amiri järvede sisemine ökosüsteem on kuuldavasti rikutud nii elektriga püügi (järve äärde tuuakse generaator) kui ka lõhkeainete järvedesse loopimise süül.
Omal ajal Band-e Amiri rahvuspargis käies meil vedas; õnneks ei olnud neil päevil relvastatud inimesi end lõbustamas. Päikesetõus oli imeliselt vaikne: selges lasuursinises vees tiirlesid veepinnal maimude parved ning hesaarid püüdsid kala tavapärasel moel, õngega.

Comments:
Ma arvan, et granaadiga on loodussäästlikum -ja seega parem. Samas on pomm kahtlematult tõhusam viis, kui on vajadus suurema kalasaagi järele.
 
Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?