reede, juuli 14, 2006

 

Puhkepäevased rõõmud

Täna on tõeline ringiuitamispäev.
Hommikupoolikul jõlgume supermarketites linna serval jäätmaal. Need on paraku ainsad kohad, kust Kabulis kala saab. Tõsi küll, külmutatud kujul, aga seegi on parem kui mitte midagi. Supermarketite läheduses asuvad mõned pakistani veoautosid täis parklad. Need veokid on mul tõelised lemmikud, täis riputatud kette, mille otsas kõlisevad (õnnetoovad) kalakujulised ilustused. Ja need oivalised värvi- ja fantaasiarikkad maalingud! Mida iganes küll ei näe: lõvisid ja lilli, kauneid naisi ja maastikke, lohesid ja linnu...
Päeva teise poole veedame Kabuli Karte Se's (tlk. Rajoon kolm). Kõigepealt üritab Andres oma töökaaslasele Najeebile esimest kitarritundi anda: alustab häälestamisest ning näitab ära ka kolm duuri. Najeebil on kole tahtmine ära õppida Happy birthday to You.
Keeleoskajast Najeebist on suur abi: ta tuleb meile appi maju vaatama. Sümpaatne kinnisvaramaakler Mohamed näitab esimesena tõesti väikest maja, nagu lubatud. Paraku on majake surutud nii kitsale krundile, et akendest paistavad vaid teiste majade seinad ja okastraadid. Seejärel proovib ta meid rõõmustada veel viie majaga: mõned on ilmselgelt liiga suured ja teistesse ei pääse sisse. Tundub, et reede ei ole islamimaailmas ikka parim päev äriks. Mulle näib sümpaatne üks maja Loya Jirga (Afganistani parlamendi) läheduses, vähemalt niipalju kui müüri tagant paistab. Andres viskab villast, et raketid omast käest võtta, mis võib - asukohta silmas pidades - paraku tõsi olla.

Comments:
Ei tea isegi enam, kustkaudu Su blogi lugema sattusin ja lugesin ühe hooga kõik läbi. Nii huvitav on :) Tuleb välja, et Afganistan on palju ilusam maa, kui ma ette kujutasin. Telekas näidatakse ju ainult sõjapidamist ja halle kiviseid mägesid. Ma ei ole nii ilusaid pilte, kui siin blogis on, varem Afganistanist näinud.
Kui vähegi aega ja võimalust on, kirjuta seda blogi ikka edasi :)
Ja et ikka kaitseinglid oleks teiega!
 
On ääretult kurb, kui vähe jõuab ajakirjandusse lugusid Afganistani kohalike elu-olust, kultuurist või loodusest.
Ajakirjanikuna ajavad mind Afganistani uudised lihtsalt marru: need on kas sõjast või siis sellest, kui palju raha siia pumbatakse. Näiteks, kui mõned nädalad tagasi lahvatasid paar väikest pommi Kabulis, siis pasundasid maailma ajalehted pealkirjad "pommikõminas v. leekides Kabulist" jne. Meie, kes me siin elame, ei kuulnudki pahvatusi...
 
tõesti väga huvitav on lugeda :)
 
Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?